Mi se konačno spremamo za renoviranje stana.
Renoviramo gotovo sve, nešto zato što je vrijeme za promjenu ( stolarija unutrašnja i vanjska, kupatilo ) a nešto zbog prirode radova koje ćemo obavljati ( parket, radili smo ga prilikom kupovine, prije 7 godina, ali zbog rušenja zidova moramo ponovo taj dio raditi ).
Zanima me da li znate ili ste čuli za firmu koju bi preporučili a koja radi sve poslove renoviranja ( stolarija, parket, el. instalacije, gletovanje zidova, rušenje zidova, preziđivanje, sanitarije ) jer bih htjela izbjeći da mi dolaze jedan po jedan majstor - htjela bih izbjeći renoviranje od dva mjeseca. ( to niti mogu niti hoću )
Nije mi problem iseliti na 3 sedmice, ali sve preko toga je previše.
Pitanje broj dva: jeste li unajmili arhitektu ili osobe koje se bave interijerom? Kakva su iskustva? ( po sjećanju znam da je MamaMIa unajmila - ali joj ništa nisu novo rekli )
Bero, i ti si pominjala da će ti doći osoba koja se bavi uredjenjem interijera.
Možda bih i ja zvala, imam nekoliko nedoumica glede pregrada ( dvoja klizna vrata ) pa nešto kontam možda bi neko sa strane bolje vidio rješenje od mene - možda ja ne vidim šumu od drveta.
Mi smo dobili ponudu od jedne firme, pristojna je - ali mi nisu mogli pokazati klizna vrata koja mi nude, niti rješenje oko pregradnog zida - osim što su mi to nacrtali hemijskom na komadiću papira.
Pošto to nece biti zanemarivi novci, i pošto ću ta rješenja gledati narednih 15 godina ne bih htjela da fulam.