Dakle, evo da ja počnem...
B se rodio sa 4250g i 54 cm. Već 10-ak dana je prehlađen. Stalno kiše, nosić začepljen. Čaj od korijena bijelog sljeza čuda čini. Nekoliko puta tokom dana mu kapaljkom ukapamo po kap-dvije u nosić i odmah proradi. Još ako ubrzo nakon toga i kihne, izleti slina k'o u priči...
Po danu je razmak između podoja sat i po (nekad i 2,5 sata, ali rijetko), a noć prespava s jednim buđenjem. Obično naveče zaspi najkasnije u 22:00 i onda se budi oko 3-4 za dojenje. Podoj nam u prosjeku traje 25 minuta.
Po danu nam je kako kad. Imamo problema s gasovima, stalno prdi, nevjerovatno! A podriguje k'o veliki! Kad ga MM uzme da pronosa poslije dojenja da podrigne, on podrigne tako jako da uvijek moram pitati ko je od njih dvojice podrignuo!
Nekad baš jako plače, i ja pod rukom osjetim kako mu krče crijeva, pa sam mu do sada dva puta davala Espumisan L kapi za grčeve, da mu ublažim malo te tegobe. Masiramo mu stomačić, radimo i "isprđivanje"
Čini mi se da mu je jezik malo bjelkast, a mene bradavice malkice peckaju... Sve se nadam da nije soor.
Na vakcinu bismo trebali u petak, ali naravno da nećemo dok u potpunosti ne ozdravimo.

da nam benjo sto prije ozdravi.
[/url[url=http://www.baby-gaga.com/]