Kako koristiti ovaj Forum?Kako koristiti ovaj Forum?   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Provjeri privatne porukeProvjeri privatne poruke   LoginLogin 

Roditelji

Otvori novu diskusiju   Odgovori na temu    bebano.com Forum Indeks -> Rodbina i prijatelji
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
MACA
Beban Senior
Beban Senior

Član od: 23 Oct 2007
Komentari: 902
Mjesto: Sarajevo

KomentarUpisano: Utorak Mar 02, 2010 1:59 pm    Naslov komentara: Roditelji Citiraj ovaj komentar

U mojoj porodici je nama (djeci) uvijek bilo jasno da je uloga mame i tate prije svega bila da nas odgoje, vaspitaju, podrze, savjetuju, usmjere i iznad svega VOLE. Pritom smo gledali i kakvi su oni sami bili kao djeca - nesebicna paznja nana i deda je bila neupitna.

Trenutno sam u prilici da trebam, a ne znam koliko uspijevam, da im uz brata (koji srecom zivi s njima nakon razvoda) pruzim jednako toliko pa i vise. Mama je TEZAK srcani bolesnik, tata je srcani bolesnik. Nisu stari, ali ih je puno toga sto su prosli borhajuci se za dobrobit svih nas SAMLJELO. Oni su stizali sve, ja imam osjecaj da ne stizem nista. Dani mi se izvuku ne znam ni sama kako i u sta mi prodju. Zivkamo se bezbroj puta dnevno ali vidjam ih u prosjeku jednom sedmicno i malo mi je sve to. Bice mi zao...

Ne znam sta da radim, ne mogu da im se posvetim koliko bih zeljela, a svjesna sam da su mi "od danas do sutra".

Nekako sam samo htjela da olaksam dusu, tuzna sam i nemocna po pitanju njihovog zdravlja, samo osluskujem kako su.

Bez obzira na sve, oni se jos uvijek brinu o nama - brat ni slucajno da ne pojede domaci skuhan rucak, sve ga ceka oprano i ispeglano Rolling Eyes , a onda pogotovo otkako sam ja u drugom stanju tata stalno nesto kupuje da ponesem kuci, mami zao kad ne uspije da skuha da nesto posalje gotovo da mi olaksa Rolling Eyes

Jedan nam je profesor na predavanju rekao da ne postoji nacin da se roditeljima uzvrati sva ljubav paznja i drugo sto uloze u svoje dijete. Reciprocno je jedino ono sto onda vi u sljedecoj generaciji pruzite svome djetetu/djeci i sad mi je jasno da je to ziva istina.

Sretna sam i zahvalna za svaki dan s njima.
Moderator
Moderator

Član od: 04 Maj 2006
Komentari: 2945

KomentarUpisano: Utorak Mar 02, 2010 2:25 pm    Naslov komentara: Re: Roditelji Citiraj ovaj komentar

MACA (citat):

Jedan nam je profesor na predavanju rekao da ne postoji nacin da se roditeljima uzvrati sva ljubav paznja i drugo sto uloze u svoje dijete. Reciprocno je jedino ono sto onda vi u sljedecoj generaciji pruzite svome djetetu/djeci i sad mi je jasno da je to ziva istina.

Sretna sam i zahvalna za svaki dan s njima.

Rasplaka me. Ista sam ti.

Najvažnije stvari u dječijim životima su sigurnost, ljubav, prihvatanje i ohrabrivanje. - B. Miller.
Na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
moja medena
Beban Senior
Beban Senior

Član od: 06 Mar 2009
Komentari: 1070

KomentarUpisano: Utorak Mar 02, 2010 2:32 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Maco, rasplakala si me, vjeruj mi. I ja tek sada kad sam roditelj sve ono sto su mi pruzili puno drugacije gledam i uvijek pomislim kako im to nikad i nicim nemogu vratiti i kad znam da ih sutra mozda nece biti vristi mi se. I zato sam za svaki dan proveden s njima zahvalna dragom Bogu.
Moderator
Moderator

Član od: 08 Maj 2006
Komentari: 6871

KomentarUpisano: Utorak Mar 02, 2010 3:44 pm    Naslov komentara: Re: Roditelji Citiraj ovaj komentar

MACA (citat):

Zivkamo se bezbroj puta dnevno ali vidjam ih u prosjeku jednom sedmicno i malo mi je sve to. Bice mi zao...

Ne znam sta da radim, ne mogu da im se posvetim koliko bih zeljela, a svjesna sam da su mi "od danas do sutra".

Nekako sam samo htjela da olaksam dusu, tuzna sam i nemocna po pitanju njihovog zdravlja, samo osluskujem kako su.

Biće ti žao. I zato probaj da ideš češće.
Nemoj si dozvoliti da jednog dana počne da te jede osjećaj krivnje od kojeg nećeš moći pobjeći pa ćeš onda početi kriviti druge zato što ti nisi " imala vremena " da posjetiš roditelje.
Svaki dan koji prodje ne možemo vratiti i izgubljen je.
Moja mama ne živi u Sarajevu i ja nju viđam barem jednom u dvije sedmice. Nekada kada mi prahne s posla zapucam 140 km da popijemo kafu, i toliko nazad. Ja imam samo nju, otac je preselio.
ILi mama dodje kod nas pa ostane duže.
Isto je srčani bolesnik, i tu ja ne mogu ništa, osim da je opominjem da lijekove uzima na vrijeme.
I nešto jako bitno - ja je često nazovem ( pored onog svakodnevnog da se čujemo i vidimo šta ima i nema ) samo da joj kažem da je volim. Very Happy

Na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
mamolina
Beban Senior
Beban Senior

Član od: 12 Nov 2009
Komentari: 579

KomentarUpisano: Utorak Mar 02, 2010 4:55 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Tek kad same postanemo majke budemo svjesne koliko nam vlastite majke punooo znače. Bar je tako kod mene bio slučaj. Majčinstvo je vrlo zahtjevan "posao" to tek sada znam i trudim se da budem dobra majka svojoj djeci kao što je moja mama bila prema meni i mojoj sestri. Obzirom da sam još na trudničkom bolovanju viđamo se svaka 2-3 dana mada kad počnem raditi ne znam hoću li uspjeti održati taj tempo.
Čvrsto sam uvjerena da ljubav, ljubavlju vraća i nadam se da ću svojoj mami uspjeti "vratiti" bar dio onoga što je ona meni pružila.
O smrti ne mogu razmišljati previše je bolno i već sam se skroz rasplakala
Na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
inaja
Nova bebica
Nova bebica

Član od: 06 Mar 2010
Komentari: 7
Mjesto: novo mesto

KomentarUpisano: Srijeda Mar 10, 2010 2:39 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

slazem se sa svima, i ja imam tu srecu u zivotu, da imam divne roditelje, majku pgotovu. citav svoj zivot je posvetila svojoj djeci, i mogu reci da mi je ona i najbolja prijateljica. bojim se trenutka kad je vise ne bude, a tako i oca. istina je takodjer da im se nikada necu moci oduziti za svu njihovu paznju i ljubav, ali trudim se barem da im izkazujem svoju ljubav i postovanje koliko god mogu, a tako ucim i svoju djecicu. nek nam pozive jos puuuno godina!!
Pokaži ranije komentare:   
Otvori novu diskusiju   Odgovori na temu    bebano.com Forum Indeks -> Rodbina i prijatelji Vremenska zona: CET (Evropa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete ostavljati nove komentare u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Ne možete prepraviti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite komentare u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma