Kako koristiti ovaj Forum?Kako koristiti ovaj Forum?   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Provjeri privatne porukeProvjeri privatne poruke   LoginLogin 

Inseminacija,IVF i ICSI
Idi na stranicu Nazad  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 18, 19, 20  Naprijed

Otvori novu diskusiju   Odgovori na temu    bebano.com Forum Indeks -> Neplodnost
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
DinKa
Moderator
Moderator

Član od: 19 Oct 2006
Komentari: 4307
Mjesto: daleko, okruzena morem...

KomentarUpisano: Petak Feb 26, 2010 12:53 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Puno vibrrrr da uspije, sretno Nada wav wav
Nova bebica
Nova bebica

Član od: 22 Nov 2009
Komentari: 16

KomentarUpisano: Petak Feb 26, 2010 2:50 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

samo da vam javim da sam jutros uradila 7 po redu inseminaciju Very Happy Very Happy Very Happy
Na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mila132
Nova bebica
Nova bebica

Član od: 07 Aug 2009
Komentari: 98

KomentarUpisano: Petak Feb 26, 2010 3:54 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

nadaaa od srca navijam da ti ovo bude zadnja inseminacija i da sebe i nas obradujes javeci nam da si postala srecna .drzim fige da uspemo wav wav wav
Na vrh
lekica
Beban Senior
Beban Senior

Član od: 22 Mar 2008
Komentari: 845
Mjesto: usa

KomentarUpisano: Petak Feb 26, 2010 4:40 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

mila132 (citat):
nadaaa od srca navijam da ti ovo bude zadnja inseminacija i da sebe i nas obradujes javeci nam da si postala srecna .drzim fige da uspemo wav wav wav

potpis

Na vrh
nadaaa
Nova bebica
Nova bebica

KomentarUpisano: Subota Mar 13, 2010 8:08 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

evo i mene Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad ,ovo vam sve govori,radila sam test negativan isla sam kod dr nista mi ne vidi tako da najvjerovatnije nista ni ovaj put,opet cu u ponedeljak radit test ako opet bude negativan,prekinut cu utrogestan,sta da vam vise kazem Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Na vrh
lekica
Beban Senior
Beban Senior

KomentarUpisano: Nedelja Mar 14, 2010 5:08 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

nadaa puno mi je zao .al nemoj gubiti nadu molim te.znam da cekanje vise i nadanje ubija i ja vec cekam odavno.znas li sta cete dalje?jesi li ti izvrsila sve istrage.

ja evo cekam rezultate hormona da vidim sta se desava i zasto vise ne reagujem na klomid,nemam ovulaciju.onda cemo vidjeti sta dalje,kakve terapije slijede.

Na vrh
nadaaa
Nova bebica
Nova bebica

KomentarUpisano: Nedelja Mar 14, 2010 11:57 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

cekam da prokrvarim pa cu viditi sa dr.sta mi on preporucuje,a ja na sve reagujem,oko tog nemam problema Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Na vrh
nadaaa
Nova bebica
Nova bebica

KomentarUpisano: Srijeda Mar 17, 2010 7:56 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Dobila sam jutros Embarassed ,i zvala dr.rekao mi da dodjem treci dan tj.u petak sad,pa cu viditi hocu li se imalo odmarat ili opet krenuti na 8 po redu inseminaciju ,sve u svemu javljam sta god bude,ostali sretno...
Na vrh
mila132
Nova bebica
Nova bebica

Član od: 07 Aug 2009
Komentari: 98

KomentarUpisano: Ponedeljak Mar 22, 2010 8:00 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

ovog meseca sam trebala raditi 3 inseminaciju,ali necu raditi jer mi je juce )2 dc)doktor rekao na pregledu da na desnom jajniku imam cistu i prepisao mi tablete da pijem pa sledeci mesec ako nebude imalo cisti stimulacija sa klomifenom i merionalom za inseminaciju.
Na vrh
lekica
Beban Senior
Beban Senior

KomentarUpisano: Ponedeljak Mar 22, 2010 8:15 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

sretno milaa wav

ja u petak isla doktoru i nalazi krvi pokazali da mi je povisen LH hormon i testeron (valjda se ovako zove Embarassed ) to je muski hormon.sad u petak idem da mi vade krv za kontrolu progesterona.eh onda kad sve to bude gotovo reci ce mi sta slijedi.sve u svemu vise mi je dosadilo ovo cekanje Evil or Very Mad

Na vrh
lekica
Beban Senior
Beban Senior

KomentarUpisano: Četvrtak Apr 08, 2010 12:24 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

odluka je pala Laughing
posto su mi hormoni malo poludili i jajnici nista ne rade moja doktorica odlucila da trebam uzimati anti baby pilule 2-3 mjeseca.eh onda ce kaze moji jajnici da se restartaju i nadam se unormale kolko tolko.onda cemo ponovo pokusati s terapijom clomifina ili cak hormonskih inekcija.to je to.sad samo cekanje i odmor.ovo mi je dobro doslo da se malo rasteretim i odmorim od tableta.

p.s. volila bi da je ova tema ili bilo koja druga na ovom podforumu aktivnija,da se ne osjecam ko da sam jedina koja ima problema.volila bi cuti i druga iskustva al eto ujedno mi je i drago sto nas nema puno s problemima.ja cu i dalje pisati pa mozda i nekom pomogne il mi se mozda neko i pridruzi Laughing

Na vrh
MalaPcela
Bebanolog
Bebanolog

Član od: 28 Jun 2006
Komentari: 4380

KomentarUpisano: Četvrtak Apr 08, 2010 8:02 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

I ja bih voljela da je aktivnija, ali ne može biti aktivnija sama od sebe, treba biti više forumašica sa sličnom problematikom, pa nas probaj malo reklamirati i preporučivati Wink

Što se tiče pauze, ja sam za vrijeme druge po redu takve pauze odlučila da probam homeopatiju, i nisam uzimala anti-bebi pilule, nego homeopatske preparate koji su za cilj imali da vrate hormonalni status u normalu. Pauzu sam počela u julu, završila u septembru, a u oktobru sam imala uspješnu inseminaciju. Treba biti otvoren...

Za regulaciju hormonalnog statusa nakon liječenja neplodnosti i neuspjelih procedura jako je dobra trava koja se zove vrkuta (još i gospin plašti ili virak, na latinskom alchemilla vulgaris). Kod nas se može kupiti u biljnim apotekama u formi čaja, a negdje i kapsula. Jedini side effect koji ima je pojačanje libida Smile.
Beban Senior
Beban Senior

KomentarUpisano: Petak Apr 09, 2010 8:37 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

hvala ti pcelice
ma i ja sam nesto kontala o tim pilulama nikako nisam za njih.jos mi dade ove yaz.a tolko o njima bruji na tv-u da nisu dobre.nisam pametna.razmisljala sam da idem i na akupunkturu,citala sam dosta o tome i izgleda da bas pomaze.sto se tice vrkute ja sam je pila tri mjeseca i nisam vidjela neku razliku.onda sam pila vrkutu i macinu travu i prvi put bez tableta dobila pozitivan test ,al nazalost prokrvarila sljedeci dan.to me nekako prepalo jer sam pomislila da mi se to desilo zbog nekog poremecaja hormona i tako se opet odlucila obratiti doktorici.

dal bi mi mogla napisati kom homepatu si ti isla i sta si sve pila za poboljsanje hormona.ja cu u sarajevo aBd u julu pa sam mogla otici.sad sam se pravo zagrijala i mislim da cu ipak pokusati na prirodan nacin.

imam vrkutu koju sam narucila ima vise od godine ,sta mislis dal je mogu jos korisiti.cuvala sam dobro upakovanu i na suhom.
oprosti na ovolikim pitanjima Rolling Eyes

Na vrh
MalaPcela
Bebanolog
Bebanolog

Član od: 28 Jun 2006
Komentari: 4380

KomentarUpisano: Subota Apr 10, 2010 7:51 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Moja homeopatica se zove dina manko, nemam sad broj kod sebe, podsjeti me prije nego što dođeš da ti pošaljem. Vezano za to šta sam pila, ne mogu biti isti preparati za različite osobe (a i ne sjećam se), pa ti pričekaj da ti ona kaže šta ćeš piti. Nisam sigurna može li to dok si u Sarajevu, jer pretpostavljam da ćeš relativno kratko biti, a to je proces od više mjeseci. Ja bih na tvom mjestu potražila nekog homeopatu tamo i vidjela s njim.

Ne znam šta si negativno čula za Jaz, ali on može odlično regulirati hormonalni status, za to se i koristi.

Glede vrkute koja stoji dugo, ja mislim da joj ništa ne fali.
Beban Senior
Beban Senior

KomentarUpisano: Petak Apr 16, 2010 5:12 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

ipak sam se odlucila za pilule,jos ovaj put.nadam se da ce mi to pomoci da unormalim hormone i da mogu ici dalje i napokon obaviti tu inseminaciju.

MP hvala za savjete

Na vrh
Pokaži ranije komentare:   
Otvori novu diskusiju   Odgovori na temu    bebano.com Forum Indeks -> Neplodnost Vremenska zona: CET (Evropa)
Idi na stranicu Nazad  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 18, 19, 20  Naprijed
Stranica 11/20

Idi na:  
Ne možete ostavljati nove komentare u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Ne možete prepraviti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite komentare u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma