Kako koristiti ovaj Forum?Kako koristiti ovaj Forum?   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Provjeri privatne porukeProvjeri privatne poruke   LoginLogin 

Izlasci bez bračnog druga...
Idi na stranicu Nazad  1, 2

Otvori novu diskusiju   Odgovori na temu    bebano.com Forum Indeks -> Brak i zajednica
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
MamaMia
Moderator
Moderator

Član od: 04 Maj 2006
Komentari: 2945
Mjesto: Sarajevo

KomentarUpisano: Petak Jan 22, 2010 2:31 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

kad bi se covjek osvrtao na sve sto ce drugi reci bolje da ni ne zivi...

Dogovor je da sve sto jedno od nas cini sretnim (pruza zadovoljstvo, ili zeli da proba) a sto ne ugrozava drugog ili djecu je ok...pa tako i izlasci. A sad konkretno koliko cesto izlazimo odvojeno - prilicno rijetko. Neznam jeli zbog obaveza, lijenosti, drustva ili mozda sve zajedno... Lumpovanja sam sto kaze okica prevazisla i prije udaje...A sad je to najcesce s nekim povodom (babine, udaja, novi stan, rodjendani) a rijedje kino, klopa, kafa, predstava, itd..

I zajedno bi volili vise izlaziti jer se sa djecom kuci cesto nemozes ni ispricati. Al hvala bogu na nena servisu, pa sad odkada se otvorio Megaplex cesto odemo u kino po noci.

Najvažnije stvari u dječijim životima su sigurnost, ljubav, prihvatanje i ohrabrivanje. - B. Miller.
Na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
ada
Vise i ne spavam
Vise i ne spavam

Član od: 23 Sep 2007
Komentari: 2069
Mjesto: Holandija

KomentarUpisano: Petak Jan 22, 2010 2:55 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Mi skoro uvijek skupa, slabo posebno. Mada mislim da je kod nas i do sredine gdje zivimo. Naime svi prijatelji i familija mog muza su dole u SA. A drustvo koje ovdje imamo vecinom se skuplja u parovima. A to je da sve manje i manje pravih prijatelja, to je vec druga tema Wink .
Nova bebica
Nova bebica

Član od: 03 Nov 2009
Komentari: 56
Mjesto: sarajevo

KomentarUpisano: Utorak Jan 26, 2010 11:20 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Uvijek zajedno i nikad odvojeno Laughing
Moderator
Moderator

Član od: 04 Nov 2006
Komentari: 4626

KomentarUpisano: Srijeda Jan 27, 2010 11:22 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Ne sjećam se kada smo zadnji put zajedno izašli negdje vani navečer.
A ni odvojeno ne izlazimo baš često.

Lumpovanja i izlaske po kafanama sam davno i prije braka prevazišla.

Svi naši zajednički izlasci se svode na poslijepodnevne šetnje sa djecom jer sve i kada bi htjeli negdje izaći nemamo kome djecu ostaviti na čuvanje.

Što se tiče izlazaka solo, MM 2-3 puta tjedno ide na nogomet i poslije onda ostane sa ekipom na piću a ja rijetko izlazim sama jer em što je Tea još mala em što sam i ja večinom lijena za neke izlaske navečer a i djeca me preko dana isrcpe pa mi navečer nije ni do čega a sad kada počnem raditi mislim da će se situacija još pogoršati.

Moji izlasci se najviše svode na druženje sa prijateljicama u igraonici sa djecom.
A možda kada Tea naraste i kada je mognem s mirom ostaviti sa tatom (a ne da u po večere moram trčati kući jer je on ne može smiriti i uspavati) možda budem i imala češće želju za neke izlaske tipa kino/večerice isl.
djevojcica
Vise i ne spavam
Vise i ne spavam

Član od: 24 Jul 2007
Komentari: 1818

KomentarUpisano: Srijeda Jan 27, 2010 10:01 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

mrvica (citat):
Ne sjećam se kada smo zadnji put zajedno izašli negdje vani navečer.
A ni odvojeno ne izlazimo baš često.

Lumpovanja i izlaske po kafanama sam davno i prije braka prevazišla.

Svi naši zajednički izlasci se svode na poslijepodnevne šetnje sa djecom jer sve i kada bi htjeli negdje izaći nemamo kome djecu ostaviti na čuvanje.

Što se tiče izlazaka solo, MM 2-3 puta tjedno ide na nogomet i poslije onda ostane sa ekipom na piću a ja rijetko izlazim sama jer em što je Tea još mala em što sam i ja večinom lijena za neke izlaske navečer a i djeca me preko dana isrcpe pa mi navečer nije ni do čega a sad kada počnem raditi mislim da će se situacija još pogoršati.

Moji izlasci se najviše svode na druženje sa prijateljicama u igraonici sa djecom.
A možda kada Tea naraste i kada je mognem s mirom ostaviti sa tatom (a ne da u po večere moram trčati kući jer je on ne može smiriti i uspavati) možda budem i imala češće želju za neke izlaske tipa kino/večerice isl.

opet moram potpisati Very Happy
bina
Vise i ne spavam
Vise i ne spavam

Član od: 19 Mar 2007
Komentari: 2401

KomentarUpisano: Srijeda Feb 03, 2010 11:14 am    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

Kod nas je malo zeznuta okolina i mentalitet naroda.Mi vise izlazimo zajedno nego posebno navece.Mozda je to zbog toga sto zivimo sa njegovim.Pa svako gleda tudja posla i jedva cekaju nesto da ti nametnu.Inace preko dana desi se cesto da izadjem sa prijateljicama ali i sa decom.

Na vrh
ninana
Beban
Beban

Član od: 21 Apr 2010
Komentari: 163

KomentarUpisano: Nedelja Maj 09, 2010 3:30 pm    Naslov komentara: Citiraj ovaj komentar

dizem temu malo Laughing

Izlasci odvojeno-rijetko, bas nam treba povod tipa djevojacko-momacko vece ili neciji rodjendan. On zna ostati s kolegama s posla i popiju po pivu i to je to .
Zajedno izadjemo cesce, imamo baka servis na raspolaganju i kad nam se izlazi mi zaposlimo njih. Laughing
Vise volimo izlaske tipa vecera pice i kuci slapo idemo u klubove jer smo to prevazisli i prije braka. A kod nas pretezno djeca po kaficima pa se osjecamo ko tete u vrticu-tako moj muzic kaze. Laughing
Okolini malo ne logicno i nenormalno sto izadjemo ali zaboli nas i ne obaziremo se asta ko prica
Na vrh
Pokaži ranije komentare:   
Otvori novu diskusiju   Odgovori na temu    bebano.com Forum Indeks -> Brak i zajednica Vremenska zona: CET (Evropa)
Idi na stranicu Nazad  1, 2
Stranica 2/2

Idi na:  
Ne možete ostavljati nove komentare u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
Ne možete prepraviti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite komentare u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma